Dessa journalister

Idag är vi ca 1600 st skuldsatta i Örnsköldsvik, det motsvarar ca 3 % av befolkning i kommunen. Tillsammans har vi en skuldsättning på ca 180 miljoner kronor, bara här i Örnsköldsvik.
Samtidigt som kommunen beslutar om extra pengar till konstiga och märkliga investeringar, och när man beslutar att skolan ska spara in pengar.
Politiker nämner det ofta som att det inte är samma budget, men i verkligheten är det bara budget det går att budgetera om.
Kommunen har lyckan på sin sida eftersom orts tidningen inte törs/vill skriva om det som sker inom kommunens väggar, av någon anledning så törs journalister inte ställa krav på svar. Men de har ju viktigare saker att skriva om, det är kanske lite intressantare att Modo håller på att miss slutspel igen, klart att det är viktigare än att 6 ungar blev utan bostad förra året.
13 % av våra barn lever i fattigdom säger Rädda barnen, det skrivs det inte mycket om här lokalt, men jag är säker på att om vi inte slösat bort 300 miljoner på Öviks energi så hade vi säkert kunnat låta barnen leva utan att vara i fattigdom, likväl som jag är säker på att vi skulle kunna anställa fler lärare i skolan istället för att skära ner i budgeten.
Men likväl som att ortstidningen inte förstår att kommunen spel med pengar kommer att drabba oss alla så förstår de nog inte hur stor frågan är om skuldsättning hos oss fattiga. För tron om skuldsättning följer nog samma väg på redaktionen som de flesta andra, dvs…dessa personer kan inte hålla i börsen… jag tror inte att gemene man förstår att obestånds orsakerna är oftast, sjukdom, arbetslöshet, konkurs eller skilsmässa.
Undra om den vanliga människa vet om att självmordsfrekvensen är 33% högre hos en skuldsatt .
Jag tror att om människan förstod det så skulle det skrivas om det och ställas krav på beslutfattare, tyvärr här i örnsköldsvik har vi en journalist kår som bara vill gå på ishockey, men förhoppningsvis så börjar det någon där sm intresserar sig för kommunen också.

//Fattig

Annonser

Om Fattig

En vanlig kille med skulder och tillgångar har även ett betalkort..inte så vanligt bland såna som jag =O Visa alla inlägg av Fattig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: