Utanförskapet

Åsa Ulander (S) skriver i en debattartikel idag om Krafttag mot utanförskapet, det kan se sig snällt/gulligt eller vad man nu vill kalla det. Nu är hon i från Sundsvall det är fantastiskt att någon i en kommun tillhörande Västernorrland inser att det finns ett problem som liknar detta.

Nu kanske problemet är isolerat till Sundsvall ?

MEN jag tror verkligen inte att det enda problemet är att folk går på socialbidrag och att allt skulle bli så mycket bättre av att sätta dessa i nån form av  arbetsprogram, nu ska jag inte ifrågasätta att en krona blir tre, men skulle gärna vilja se en länk till något som bekräftar detta.

Naturligtvis måste vi se till att människor får arbeta, utbilda sig och skapa ett eget livsvärde, det är inte ett värdigt liv att hela tiden bli undanskuffad i alla lägen.

Lyckligtvis verkar de ha en socialtjänst i Sundsvall, jag har försökt att få tag i detsamma i Örnsköldsvik, men där har jag bara möts av människor som verkar förvalta pengar, de jobbar inte med att anväde pengarna till människor som har det svårt i alla fall.

Vi människor som lever i ett utanförskap vill att vi ska få ett mänskligt liv där vi har en chans att ordna upp våra situationer oavsett om det gäller ekonomi, missbruk eller sjukdom.

Jag tror med all säkerhet om vi stannar där och ger människor möjlighet till att börja med, då har vi kommit långt.

 

Annonser

Om Fattig

En vanlig kille med skulder och tillgångar har även ett betalkort..inte så vanligt bland såna som jag =O Visa alla inlägg av Fattig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: