Sms lånen ökar igen

Sms-lånen ökade kraftigt så skriver svt idag

Kronofogden kräver åtgärder, undra vad för åtgärder, det är kanske inte så intressant, tydligen ökar de hos kronofogden trots…

”Dessutom är låneföretagens kreditprövning otillräcklig, anser Åkerlund.
-Den är ett skämt. De följer inte reglerna utan ger lån även till personer som redan har betalningsanmärkningar och är hos Kronofogden, säger han.”

Undra då hur de kan hamna hos kronofogden ? får inte sms företagen skylla sig själva om de inte följer lagstiftningen ?
Eller kan det vara så att kronofogden skiter högaktningsfullt i det och hjälper kreditgivarna ändå ?

2010 började den nya konsumentkreditlagen gälla. SMS-låneföretagen skulle bli tvungna att tala om den riktiga räntan man tvingas betala och de skulle också tvingas göra en kreditprövning. Men trots det hittar fogden gång på gång sms-lånebolag som lånat ut pengar till människor som redan har obetalda skulder.”

”Nu handlar det om att se till att tillsynen av de här företagen, som lånar ut pengar på det här sättet, verkligen blir av.”
Man kan ju undra vad som skulle hända om Åkerlund skickade tillbaka ansökningarna och helt enkelt sa att det inte finns själ till förläggande eftersom kreditföretaget lånat ut på felaktiga grunder ?

”Hans bästa råd till den som trots att de inte haft råd gett sig in i konsumtionsracet är:

-Sök hjälp. Ring oss eller skuldrådgivare. Tro inte du blir hjälpt av dyra krediter.”

Undra hur han tänkte där ? ringer du till Kronofogden får du ett svar liknande… vi kan inte göra något, ta kontakt med inkassobolaget…inte bra det här, du är medveten om hur dåligt det här kommer att bli för dig ?

svd

DN

Annonser

Om Fattig

En vanlig kille med skulder och tillgångar har även ett betalkort..inte så vanligt bland såna som jag =O Visa alla inlägg av Fattig

2 responses to “Sms lånen ökar igen

 • Viveka

  Som jag ser det har denna fula typ av kreditverksamhet inget att göra på
  konsumentmarknaden och Sverige borde genom lagstiftning sätta stopp för skiten.
  Antingen med en egen factoringlag som reglerar factoring (de flesta andra länder inom EU har det). Då skulle det ej längre vara tillåtet att ”sälja” blanka fakturor som saknar sålda gods/tjänster.
  Ett så kallat sms-lån är ju egentligen en blank faktura utan ”vara/tjänst” och som långivaren sedan snabbt som attan antingen pantsätter eller säljer vidare till ett factoringbolag.

  Eller göra som Norge och kräv banktillstånd för kreditverksamheten.

  Tyvärr så ser jag inga ambitioner hos nuvande regering, om att på detta sätt vilja medverka till att skydda konsumenter.
  Nej, det verkar ligga helt utanför regerings radar och troligtvis därför det kolliderar med deras ideal om allas valfrihet är viktigare att slå vakt om och beskydda.
  Oavsett vad det kostar, både i form av pengar och människors lidanden.

  • Fattig

   nä absolut ingenting att göra, och det vore fantastiskt enkelt att åtgärda…nu vill jag inte göra det politiskt…så det hade varit lika enkelt att ändra för länge sedan under ett S styre, problemet är ingenting unikt som tillkommit idag.

   Ska man ha valfriheten så måste man förändra konkurslagen också, då måste en personlig konkurs göra så att man har en ny start efter konkursen.
   Inte som idag att det bara innebär att livet sätts på paus och räntorna ackumuleras utan att man får brev om det. Sen efter konkursen är allt som ”vanligt” igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: