En aggressiv finansbranch

I dn debatt idag fanns en debatt artikel av Peter Norman och Birgitta Ohlsson
Kräver de hårdare tag emot finansbranschen, regeringen verkar äntligen ha förstått att finansbranschen åker räkmacka genom dagarna, nu kommer äntligen lite krav på kapital täckningskrav.
Men att säga att fler ska vara tvungna att göra kreditprövning  måste ändå vara ett skämt.

Personligen så har jag fått tagit blancolån på  en vanlig hederlig bank med insättningsgaranti och allt bara för att det passade dem bättre.

Det regeringen måste tänka på ar ätt ställa högre krav på banker och kreditinstitut överlag, lånar man ut pengar måste även de förstå att det kan finnas någon form av affärsrisk i beteendet att utföra affärer.

Det skulle förvåna mig om en snickare kunde få hjälp av regeringen för att hans bygge gick lite snett…dvs han mäktade inte med att utföra sin profession.
Det är nog bara banker som har den fördelen, anser de att ett hus är värt 3 miljoner kronor, detta hus går till försäljning och säljs för två, ja då var det hel plötsligt låntagaren som blev skyldig den resterande miljonen. Inte den/de som hade tagit beslutet ur en professionell synvinkel att det verkligen var belåningsbart till 3 miljoner.

 

Annonser

Om Fattig

En vanlig kille med skulder och tillgångar har även ett betalkort..inte så vanligt bland såna som jag =O Visa alla inlägg av Fattig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: