Regeringen överkörd om skuldsanering ?

Regeringen överkörd om skuldsanering
Riksdagen vill ha ett nytt lagförslag från regeringen för att fler skuldsatta ska kunna få skuldsanering. En majoritet i civilutskottet, bestående av de rödgröna partierna och Sverigedemokraterna, står bakom förslaget.
De fyra regeringspartierna anser att riksdagen inte ska kräva nya förslag från regeringen. Om det blir som oppositionen vill kan viljan att betala skulder och den allmänna betalningsmoralen påverkas, hävdar de.

Betalningsmoralen kan påverkas hävdar dem =O
ja är det så ? tanken har aldrig slagit någon att det skulle kunna vara så att kreditgivarnas utlåningsmoral kanske förändras om det inte är lika lätt att återvinna pengar… man kanske inte ska få låna ut pengar (ge krediter) till människor som inte klarar av att betala tillbaka.
vi kanske måste fundera på varför det är så pass många som hamnar hos kronofogden..och än värre… i skulduppköparnas klor…
varför ska det var mer rätt att kasta krediter till en människa man vet på förhand att den inte kan betala tillbaka ?
är det verkligen mer rätt än att inte kunna betala ?

fan va less jag börjar bli på ren svenska att det bara är fel på skuldsatta människor

Annonser

Om Fattig

En vanlig kille med skulder och tillgångar har även ett betalkort..inte så vanligt bland såna som jag =O Visa alla inlägg av Fattig

3 responses to “Regeringen överkörd om skuldsanering ?

 • badhus

  folk måste inse att många som har hamnat i skuldfällan har hamnat där ofriviligt tex sjukdom skilsmässa dödsfall arbetslöshet pga finanskriser osv. sedan är det så att får man en skuldsanering beviljad så är det endast en gång i livet. sedan att moderaterna hänvisar till att betalnings moralen skull försämras är bara skit snack. svenska folket måste få mera info om hur folk hamnar i skuld fällan. det finns en stor okunskap om skuldernas uppkomst i detta land. hör ofta att folk jämför med programmet lyxfällan som ligger långt i från våran verklighet. nu ska man vänta ytterliggare 3 år innan politikerna kommer till skott. suck.

 • NoCash

  Så länge våra politiker och styrande myndigheter, förnekar skuldindustrins oseriösa upplägg. Så kommer ingenting att hända…

  Tänk bara på alla stackars trångsynta byråkrater på Kronofogden, var ska dessa ta vägen då förutsättningarna förändras?

  Den som väntar på något gott…

 • Louise

  Har nu suttit och läst igenom hela arkivet. För en som aldrig har varit i en ”fattig” situation så blir man mörkrädd av att läsa detta. Man är inte medveten om vad som pågår i ens eget land. Visst har man hört att ”kronofogden suger” och allt sådant, men man måste verkligen få sätta sig in i situationen för att förstå hur orättvist allt kan vara.
  Men alla onda cirklar har ett slut. Det måste det ha. Kämpa vidare och ge aldrig upp kampen, låt inte kämparglöden försvinna. Att avsluta sitt liv är inte lösningen även fast det nog känns så ibland, kanske hela tiden. Att du säger att det blir lättare för dina anhöriga är fel. Helt fel. Jag är 100% säker på att dina barn skulle offra allt för att få ha dig kvar. Kämpa vidare! Du kommer klara detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: